Wie zijn wij?

gerda-beweegwijzeGerda de Bruijne – Uitgeest

www.mensendieckpraktijk-uitgeest.nl

Tel: 0251-314930

Al meer dan 34 jaar ben ik werkzaam in Uitgeest als Oefentherapeut Mensendieck. In mijn praktijk zie ik verschillende patiënten met veel verschillende klachten. Het varieert van chronische pijnklachten, rug/ nek/schouderklachten tot spanningsklachten en pubers met houdingsafwijkingen.

De patiënt bewust leren omgaan met zijn lichaam en zoeken naar de individuele mogelijkheden die aansluiten op de persoonlijke hulpvraag maken voor mij het werk boeiend en inspirerend. Het is een uitdaging om samen met de patiënt opzoek te gaan naar de mogelijkheden hoe hij/zij met de klacht of beperking om kan gaan.
Door middel van bij- en nascholing houd ik mij jaarlijks op de hoogte van de veranderingen.
Sinds enkele jaren ben ik ook aangesloten bij het chronisch pijn netwerk en ben ik geregistreerd slaaptherapeut.

 

rudi-bweegwijze

Rudi Eggenhuizen – Assendelft

www.mensendieckpraktijkassendelft.nl

Tel: 075-6874857

Naast het werk als all-round oefentherapeut Mensendieck heb ik mij gespecialiseerd in lage rugklachten, nek- en schouderklachten en ben ik aangesloten bij het artrose netwerk.

Het behandelen van kinderen met scoliose heeft de laatste tijd meer en meer mijn aandacht gekregen.
Ik heb mijn kennis vergroot door een Schroth cursus in de St. Maartenskliniek te Nijmegen te volgen. Het is de enig wetenschappelijk bewezen behandelmethode voor scoliose. Momenteel ben ik met een aantal collega’s bezig een netwerk op te zetten voor Schroth Best Practice therapeuten in Noord – Holland.

Ik heb veel ervaring met de problematiek van de ouder wordende mens opgedaan in een verpleeg- en verzorgingshuis op de revalidatie afdeling gedurende 18 jaar. Verder begeleid ik arbeidsgerelateerde klachten. Ik wil graag mensen bewust maken en na laten denken over wat zij belangrijk vinden in het verbeteren van hun klacht. Ik begeleid ze in het proces hoe ze hier aan kunnen werken, op een manier die leidt tot blijvend resultaat.

Mijn praktijk in Assendelft is gevestigd in een klein gezondheidscentrum. Een prettige uitwerking daarvan is dat de overleg lijnen met de huisartsen kort zijn.

 

Annette Booiman – Wormer annette-beweegwijze

www.mensendieckmoves.nl

Tel: 075-6426265

Al ruim 30 jaar ben ik werkzaam als oefentherapeut-Mensendieck. Het werken met mensen vind ik leuk. De uitdaging in mijn werk zit voor mij in de manier waarop ik iemand kan prikkelen zijn klachten zelf aan te pakken. Hoe kan iemand zijn oefeningen inpassen in zijn dagelijks leven, wat kan iemand doen om zijn stressfactoren te verminderen, hoe kan ik iemand leren zijn spieren bewust te voelen.

Altijd kijken naar iemands mogelijkheden en de persoon laten ervaren dat hij/zij zelf invloed op zijn klacht kan uitoefenen. Daarbij maak ik gebruik van meetinstrumenten en biofeedback. Met de mogelijkheden van biofeedback kan ik bijv. de spierspanning meten of het adempatroon registreren en vervolgens de directe feedback gebruiken in de training.
Ik ben breed geïnteresseerd en werk met adem- en stressproblematiek, zwangerschap en bekken(bodem)klachten, nek-schouder of rugklachten en werkgerelateerde klachten. Door congressen te volgen in binnen en buitenland blijf ik in contact met nieuwe ontwikkelingen die samenhangen met mijn vak. Dat iemand met mijn hulp leert zelf zijn houding en beweging te verbeteren en zodoende zijn klachten te beïnvloeden geeft mij voldoening en blijft mij boeien.

Naast mijn werk in de praktijk, schrijf ik artikelen, geef lezingen en cursussen en ben voorzitter van het eerste lijnoverleg Wormerland.

 

marcella-beweegwijze

 Marcella  Sjollema – Purmerend

www.mensendieckpurmerend.nl

Tel: 0299 – 60 61 39

“Samen in beweging naar beter” is een motto dat goed bij mij past. U kent zichzelf het beste en samen met mijn kennis en ervaring stellen we doelen op en gaan we aan de slag om die doelen te behalen. Ik sta voor klantvriendelijkheid en professionaliteit, persoonlijke aandacht en zorg op maat.

Ik ben bekkenoefentherapeut en behandel veel mensen met bekkenpijn en bekkenbodem gerelateerde klachten zoals bv. urineverlies. Ook ben ik gespecialiseerd in de behandeling van chronische pijn. Andere diagnoses waarmee mensen komen zijn onder andere; arbeidsgerelateerde klachten, artrose, nek/schouder/armpijn, rugklachten, whiplash, hyperventilatie, hoofdpijn en houdingsafwijkingen zoals scoliose. Tevens ben ik slaapoefentherapeut.

Ik ben enthousiast en leergierig en volg jaarlijks bij-en nascholing. Ik schrijf blogs over uiteenlopende onderwerpen die met mijn vak te maken hebben. Deze blogs kunt u vinden op onze website. Ik ben aangesloten bij de netwerken artrose en chronische pijn. U heeft aan mij een ervaren therapeut; afgestudeerd en werkzaam oefentherapeut Mensendieck sinds 1992. Mijn praktijk is gevestigd in een gezondheidscentrum.

 

Trea Hillebrink – Zaandamtrea-beweegwijze

www.oefentherapie-zaanstad.nl

Tel: 075-7713261

Oefentherapie Zaanstad is al 17 jaar gevestigd in de Westerwatering in Zaandam. Al bijna 30 jaar ben ik als oefentherapeut werkzaam. Sinds kort als psychosomatisch oefentherapeut. Het werken met mensen vind ik leuk en uitdagend.

Ik heb vele interesses en werk met chronische pijn en SOLK klachten, paniek en stressproblematiek, rouw en verlies verwerking en nek-schouder of rugklachten of werkgerelateerde klachten. Tevens zie ik veel pubers met houding en bewegings problematiek waaronder scoliose, hielspoor, voet/enkel en knie problematiek bij sporten. Door het volgen van vele gerichte scholingen blijf ik up to date op de hoogte van alle wetenschappelijke ontwikkelingen binnen het vak oefentherapie.

Voor mij is het boeiende aan het vak oefentherapie dat veel lichamelijke pijnen met kleine veranderingen in het bewegen of in het gedrag zijn op te vangen. Dit is voor iedereen te doen als je het maar weet.

In de wijk is er structureel overleg met de huisartsen en andere disciplines. Tevens zijn er twee dependances in bij fysiotherapie praktijken in het Kalf en in de Westerwatering hierdoor kan er nauw worden samengewerkt met de manueel en fysiotherapeuten van kernpraktijk fysiogroep Zaandam en PCW. De praktijk is Plus gecertificeerd en aangesloten bij de netwerken: Chronische pijn, SOLK, Reumanet en Artrose.


margreet-beweegwijze Margreet Klein Obbink – Purmerend

www.oefentherapeutpurmerend.nl

Tel: 06-55832754

Sinds 1981 ben ik oefentherapeut Cesar en werk alweer ruim 25 jaar in het Medisch Centrum De Gors in Purmerend. Het is fijn om daar te werken en zo nodig is nauwe samenwerking met een fysiotherapeut of manueel therapeut goed mogelijk.
Als u het lastig vindt om te ontspannen of uw huisarts adviseert u ademoefeningen te gaan doen, kunt u daarvoor bij mij terecht. Bent u overbelast of ervaart u veel stress, dan kan ontspanningstherapie een verademing zijn. Merkt u dat u steeds scheef zit of in elkaar en uw schouders optrekt en u wilt dat daar eens naar gekeken wordt? Dan kunt u oefeningen krijgen en richten we ons op uw houding en bewegingspatroon. Vervolgens kunt u dit thuis en op het werk gaan inpassen.

In mijn praktijk behandel ik mensen met rug- en bekkenklachten, nek- en schouderklachten, hoofdpijn en spanningsklachten. Ik geef ook bekkenbodemtherapie bij incontinentie/urineverlies. Ik heb hiervoor, door de jaren heen, vele bij- en nascholingen gevolgd, zo ook voor oefentherapie voor mensen die slecht slapen. Lees op mijn site verder over SlaapSlim. Als lid van het landelijke Netwerk Oefentherapeuten Chronische Pijn behandel ik mensen met chronische pijn, die merken dat ze beperkt zijn in hun functioneren en daar iets aan willen doen.

Bel me gerust op voor meer informatie.

 

Marijke Stuiver – Purmerendmarijke-beweegwijze

www.mensendieckpurmerend.nl
www.schroth-scoliosetherapie.nl

Tel: 0299-438884

Mijn praktijk in Purmerend bestaat al 30 jaar, en daardoor heb ik een ruime ervaring en een groot netwerk van collega’s en andere hulpverleners ontwikkeld. Daarnaast heb ik in die jaren allerlei cursussen en nascholingen gevolgd. Hierdoor is mijn kennis breed, en heb ik een groot arsenaal aan oefenmogelijkheden ontwikkeld.

Mijn motto in de praktijk is “Als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan!”. Dit komt goed van pas bij de patiënten met complexe en/of chronische klachten die ik in mijn praktijk vaak zie. Zij passen niet in een standaard behandeling, dus samen zoeken we naar een manier om zo goed mogelijk met hun klacht of beperking om te gaan.

In mijn praktijk zie ik ook veel pubers met houdingsafwijkingen (scoliose/kyfose, voet/loopproblemen). Ook bij hun behandeling probeer ik te zoeken naar de beste manier voor de oefeningen en adviezen. Dit kan door de keuze van de oefenstof, oefen/spelmaterialen en de correcties voor hun dagelijkse activiteiten. Bewustwording, stimuleren en motiveren, samen zoeken naar een individuele oplossing voor die specifieke persoon, dat zijn de aspecten van het vak die mij goed liggen.